2. Regata VELA VRATA – rezultati

Završena je 2. REGATA VELA VRATA (ex Galijola). Na startu u Opatiji okupilo se 25 posada iz većine sjevernojadranskih klubova. Regatni odbor odlučio je prebaciti startnu liniju na Porozinu zbog manjka vjetra u opatijskom akvatoriju. U 13:10 minuta uslijedio je start regate a uspješno su do Cresa dojedrile 22 posade. U Cres je prvi dojedrio Ivica Šćurić sa svojom posadom sa brodom Follow us Vulkan nova. U Cresu je glavni pokrovitelj regate ACI pripremio domjenak na zadovoljstvo svih jedriličara.

U nedjelju u 10,00 sati uslijedio je spektakularan start iz creske luke po burinu snage 14 čvorova a na refule i jače. Kako je vjetar sve više slabio odlučilo se regatu skratiti na Porozini gdje opet prvi prolazi Ivica Šćurić, a iza njega Berislav Vranić i to samo 7 sekundi ispred Petra Šimunovića.

Ograničeno vrijeme kroz prolaska u  skraćeni cilj ukupno je prošlo 10 jedrilica ponovo u Porozini. U 17:30 u Yacht clubu Opatija priređen je domjenak i podijeljene su nagrade. Ukupni pobjednik regate je jedrilica Follow us Vulkan nova sa skiperom Ivicom Šćurićem. Za najuporniju posadu proglašena je posada diGestive-a sa skiperom Damirom Popovićem iz JK Opatije.

Po Kvarner Yardstick premjeru pobjedu je odnijela jedrilica Damaco sa skiperom Berislavom Vranićem iz Kostrenskog Galeba.