“Velika nagrada mornara”

“Velika nagrada mornara”

Proteklog vikenda od 06.-08.03. JK Opatija je nastupio sa dvoje Lasera na regati „Velika nagrada Mornara“ u organizaciji istoimenog Splitskoga kluba. Uvjeti na regati bili su različiti, pa je tako prvoga dana puhalo Jugo na udare preko 40 čvorova radi čega je regatni odbor iz sigurnosnih razloga odlučio da flota od 80-ak Lasera neće isploviti na regatno polje. Drugi dan regate prošao je mirnije uz cjelodnevno čekanje vjetra te je odvožen samo jedan plov koji je naposljetku bio skraćen. Treći dan ponovno je bio vjetrovit pa su odvožena još 3 plova po Buri jačine između 20 i 25 čvorova.

Naš Alex Brozina odradio je svoju prvu jaku regatu u Laseru 4.7,  klasi u kojoj jedri tek koji mjesec te je usprkos jakom vjetru uspio završiti sve plovove. Od ukupno 23 natjecatelja Alex je zauzeo 21. mjesto.

U klasi Laser Standard nastupilo je 27 natjecatelja iz 11 zemalja od kojih su većina seniori te olimpijci, a pojedini i osvajači olimpijskih medalja što dovoljno govori o kvaliteti i jačini konkurencije u ovoj klasi. Naš Antonio Lukšić zauzeo je 18. mjesto ukupno.