37. Galijola 2019. – 27.-29.09.2019

27.-29.09.2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba “Opatija”  održati će se 37.GALIJOLA 2019.

Start regate predviđen je u samo predvečerje u 19:00 sati. Starta se ispred opatijske luke i jedri  se prema plutači ispred kupališta Slatina, te se jedrenje nastavlja do hridi Galijola a nakon okretanja oko hridi slijedi povratak za Opatiju. Dužina ukupne rute za sve jedriličare je 74 NM, a ograničeno vrijeme dolaska u cilj u opatijsku luku je u nedjelju do 10,00 sati ujutro.  

Budući da je ova regata vrlo zahtjevna, ponekad i opasna  te na njoj mogu nastupiti samo najspremnije jedrilice i iskusne posade organizator ne očekuje preveliki broj prijava već samo posade koje su spremne na svakakve izazove.

Jedrilice će biti podijeljene u grupe prema OPEN sistemu te će se natjecati prema premjerima Kvarner Yardstick I ORC.

Regata se boduje za Kup hrvatskog primorja, Kup Kvarnera i ORC Offshore cup. Cijelo jedrenje moći će se pratiti putem interneta jer će se na sve jedrilice postaviti uređaji za praćenje.

            Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Sportskog saveza Grada Opatije, Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga I Bistroa Yacht cluba Opatija.

            Podjela nagrada najuspješnijima predviđena je u 17,00 sati u nedjelju 29.09.2019.g. na terasi Bistroa Yacht Club Opatija.

NOVOST !
Ukoliko želite unajmiti jedrilicu da bi ste učestvovali na regati GALIJOLA 2019, molimo da se obratite gosp. Peroviću na [email protected]