Dani Uljanika i Velika nagrada grada Zagreba

Dani Uljanika i Velika nagrada grada Zagreba

Proteklog vikenda Jedriličarski klub Opatija je nastupio na dvije regate sa svojim takmičarima. Laseraši su se natjecali u Puli od petka do nedjelje na regati „Dani Uljanika“ dok su Optimisti subotu i nedjelju jedrili na Zagrebačkom Jarunu.
Regatu u Puli popratio je jak vjetar pogotovo u petak kada se radi sigurnosnih razloga nije izašlo na more. U subotu i nedjelju vjetar je oslabio na 15- ak čvorova pa je napravljeno ukupno 6 plovova za klasu Laser Radial dok je Laser 4.7 napravio jedan plov manje.
U klasi Laser Radial nastupilo je ukupno 18 natjecatelja a naši dečki zauzeli su sljedeća mjesta: 6. Marko Vuksanović; 12. Antonio Lukšić; 13. Krešimir Buneta.
U klasi Laser 4.7 nastupilo je 14 natjecatelja a naš Dino Lukenda zauzeo je odlično 3. mjesto.
Na regati u Zagrebu optimiste JK Opatija dočekali su potpuno drugačiji uvjeti pa su u subotu odvožena 4 plova, a u nedjelju samo jedan. Ukupno se natjecalo 44 optimista a naši jedriličari zauzeli su sljedeća mjesta: 12. Tija Dujmović; 25. Ricardo Juretić (3. u konkurenciji Dječaci do 12 godina); 27. Karlo Matić; 29. Jessica Konc (3. u konkurenciji Djevojčice do 12. godina); 41. Alex Brozina; 43. Marin Krmpotić.