34. Galijola 2016 – rezultati

34. Galijola 2016 – rezultati

Po prvi put u dugom nizu godina 34. GALIJOLA 2016. startala je u večernjim satima. Start Galijole uslijedio je 02.09. u 20:10 sati, a ograničeno vrijeme dolaska u cilj bilo je 04.09. u 10,00 sati ujutro.
Na ovogodišnjoj Galijoli startalo je 23 krstaša podijeljenih u 6 grupa, a jedrilo se po OPEN razvrstanju i po prvi put se regata bodovala za Kup Kvarnera po Yardstick premjeru. Nakon večernjeg starta i bodrenja mnogobrojne publike u opatijskoj luci i sa kupališta Lido, jedrilice su okrenule plutaču ispred kupališta Slatina i krenule u tamnu noć, put Galijole. Cijelu noć mjesec nije izlazio ali što se tiče vjetra i neba punog zvijezda sve je bilo u redu. Jedrilo se po tramontani od 8 – 15 čvorova.

Prvi je okrenuo Galijolu Ivica Šćurić sa svojom posadom ujutro u 3:33 sata. Prvi iza njih okrenuli su jedriličari sa jedrilice “DSK” sa skiperom Dubravkom Frankovićem u 4:42 sata.

Na povratku za Opatiju bilo je tramontane iste jačine, a nakon toga uslijedila je totalna bonaca da bi na samome kraju zapuhao lagani maestral . U cilj u 15:31 sati uplovio je najbrži brod ovogodišnje Galijole, “Follow us – Vulkan Nova”, sa skiperom Ivicom Šćurićem, a iza njega jedrilica “Follow me”, sa skiperom Markom Šestanom.

Za najuporniju posadu proglašena je posada jedrilice “diGestive” sa skiperom Damirom Popovićem koja je jedrila do 10,00 sati tj ograničenog vremena na jednu milju do ulaska u cilj. Oni su jedrili 38 sati bez prestanka, ali nisu uspjeli ući u cilj.

Galijolu 2016. završilo je ukupno 14 jedrilica, a podjela nagrada održana je u 18,00 sati, u Bistrou Yacht Club Opatija.

Rezultate regate možete preuzeti ovdje: galijola-ukupno-i-grupe-final (.pdf)