11. Vološćanski predbožićni Cup 2013.

11. Vološćanski predbožićni Cup 2013.

Najbrži brod na jučerašnjoj regati bio je MELGES DSK (Niki Keser), na drugo mjesto plasirao se SPIRIT OF GERONIMO (Gianfranco Pignolini) dok je treću poziciju zauzeo FOLLOW ME (Edoardo Ferlan).

Volosko – Na 11. Predbožićnom kupu za krstaše, održanom u akvatoriju ispred vološćanske luke, okupio se 21 brod s preko 100 sudionika.

Iz godine u godinu ova regata raste i pretvara u godišnje okupljanje jedriličara na Kvarneru, pogotovo kada se uzme u obzir da je zadnja regata na ovom dijelu Jadrana. Jedrilo se štap polje s dva puna kruga. U početku bilo je slabe jutarnje tramuntane nakon čega je jačine 5-7 čvorova zapuhao Maestral. Prigodna podjela pehara i ručak za sve sudionike održan je u pizzeriji Moho.

Najbrži brod na jučerašnjoj regati bio je MELGES DSK (Niki Keser), na drugo mjesto plasirao se SPIRIT OF GERONIMO (Gianfranco Pignolini) dok je treću poziciju zauzeo FOLLOW ME (Edoardo Ferlan). Četvrto mjesto pripalo je FD45 (Lippe Luciano), nakon kojeg su se plasirali brodovi – OPATIJA (Mladen Babac), COCOON (Berislav Vranic), AQUA MARIS (Mate Poropat), BLUE STAR (Neven Cuculic), PLAVA VILA (Dusan Golja), ŽUTI RIVETO (Mladen Kruljic), KRISTINA (Ranko Smokvina), MARANA 2 (Ana Kostadina), DUGA (Vojmir Tuijtan), JIDULA (Boris Lah), BEBA (Ivica Amber), ALEKSANDRA (Aleksandar Slosar), ROZICA (Robi Buckovic), IN VERITAS (Zeljko Petricic), NINA (Ivan Zimermann), IVNA 2 (Damir Popovic) i ADAGO Radovan Vertel. Regata je održana u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija, pod pokroviteljstvom Vijeća mjesnog odbora Volosko.