9. Vološćanski predbožićni kup – izvještaj

9. Vološćanski predbožićni kup – izvještaj

Volosko – Po jugu, jačine 15 do 18 čvorova, jučer se odjedrio 9. Vološćanski predbožićni kup tj. tradicionalni Kon-tiki kup, u organizaciji JK Opatija. Obzirom na datum, ovo je posljednja regata u sjevernom djelu Jadrana i prvenstveno je zamišljena kao dobro druženje.

Devet jedrilica, podijeljenih u četiri grupe, jedrilo je štap. Start je održan ispred velog mula, prva bova nalazila se ispred hotela Belveder, a druga u Preluci. Ovu kratku rutu najbrže je odjedrio Babac Mladen na jedrilici ‘Opatija’ (YC Croatia), kojemu je ujedno i pripao prijelazni pehar, drugo mjesto u ukupnom poretku osvojio Dušan Golja na jedrilici Plava vila (JK Opatija), dok je Ana Kostadinova s jedrilicom Marana II (JK 3. Maj) bila treća.

U 1. grupi najbrža je bila Ana Kostadinova (Marana II – JK 3. Maj), a drugo mjesto pripalo je Ivici Kamberu na jedrilici Beba (JK Jedro). Babac Mladen zauzeo je je prvo mjesto u 2. grupi, Dušan Golja zauzeo je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Robiju Bučkoviću s jedrilicom Rožica (JK Opatija).

Aleksandar Šlosar, ujedno i idejni začetnik ove regate, zauzeo je prvo mjesto u 3. grupi, a iza njega plasirao se je Ivan
Cimmerman s jedrilicom Nina (JK Opatija), dok je u 4. grupi najbolji bio Teo Hviždarek (JK Neverin) s Mrvicom, a drugo mjesto osvojila je posada jedrilice Kristina sa skiperom Rankom Smokvinom.

Kurioziteta radi, na jedrilici Aleksandra zajedrila su i dva najveća vološćanska kormilara, Aleks Šlosar i Christian Tominić, sudeći po rezultatu ovaj spoj mladosti i iskustva donio je veselje među obožavatelje lika i djela navedenog dvojca kojih je bilo na pretek. Od povijesnog starta – u sekundu – nabolje svih ostalih kormilara, pa do nesretno izgubljene pozicije na samom kraju regate. Obožavateljima i navijačima – dovoljno!

Ugodno druženje i podjela pehara održana je u vološćanskom restoranu Mili, a nekoliko fotografija, kao i video isječak možete pogledati u nastavku teksta…