30. Galijola 2011 – pripreme

Pripreme za jubilarnu 30. Galijolu su u punom zamahu. Od već prije najavljivanih novosti, ovogodišnje, jubilarno, izdanje moći će se pratiti i putem interneta uz pomoć FLASH BACK 3.1 sistema praćenja pozicija brodova u realnom vremenu uz mogućnost naknadne analize podataka.

Svečano otvaranje je predviđeno za 10:00 sati, sastanak kormilara za 11:00, a start će biti točno u podne.

Regata se boduje za Kup Hrvatskog Primorja a ove će godine po prvi puta biti će odvožena i kraća ruta koja je dosada bila rezervna ali se nikada u trideset godina dugoj povijesti nije koristila. Na ovoj – kratkoj ruti natječu se brodovi dužine trupa do zaključno 8.45 metara

Od brodova koji pretendiraju na osvajanje naslova najbržeg broda 30. GALIJOLE svoj nastup, uz domaćine DSK, FOLLOW ME i FOLLOW US, su najavili GAVRILOVIĆ, DAMACO, SHINING MAXI UMAGO i VELIKI VIHARNIK.

Prognoze najavljuju laganu buru cijelom dužinom rutu, tako da rekord vjerojatno neće biti ugrožen.


Kraljica mora, školski brod Republike Hrvatske, nastupiti će na tradicionalnoj 30. Galijola 2011. Nakon što je startala na Barcolani i Fiumanci i uveličala otvaranje ISAF Youth World Championship-a u Zadru, Kraljica mora startati će i na 30. Galijoli te time postati najveći brod koje je nastupio u tridesetogodišnjoj povijesti.

Najnovije prognoze kažu da će jedriličare pratiti lagano jugo odnosno lagani burin preko noći. Kakva je prognoza za samu Galijolu možete vidjeti ovdje, a istovremeno ovdje vidite kakvo vrijeme očekuje jedriličare i sudionike 20. Opatijskog rally-a koji se održava od petka do nedjelje u Opatiji.

U prilogu je Oglas regate i prijavnica koju je ispunjenu potrebno dostaviti Organizatoru…


 

Prognostičari i dalje najavljuju vjetrove do 10 čv a na startu i laganu buru. Sutra će se održati konferencija za medije u uredu gradonačelnika Opatije. U prilogu se nalaze Upute za jedrenje.


Sa današnje press konferencije u uredu gradonačelnika Opatije pogledajte sažetak objavljen na portalu LIBURNIJA.NET