30. Galijola 2011. – izvještaj

30. Galijola 2011. – izvještaj

– Galijola kao Galijola. Ona je uvijek teška, zahtjevna regata i traži maksimalnnu koncentraciju i angažiranosti. I onda kada ima vjetra, ali i onda kada je bonaca. Na sreću jučer je i usred noći bila dobra vidljivost zahvaljujući punom mjesecu, a najteži put prevalili smo na putu prema samoj hridi. Bilo je tako malo vjetra da smo imali osjećaj da nikada nećemo stići – rekao je pobjednik ovogodišnje Galijole Ivica Šćurić po završetku regate.

Trinaest brodova od ukupno dvadeset i šest završilo je jubilarnu 30. GALIJOLU koja se ponovo pokazala kao jedna od najtežih regata na ovoj strani Jadrana. Bezvjetrica te izostanak poznate opatijske tramontane uzrokovali su brojna odustajanja.

Posada »Follow us Vulcan Nova« sa skipperom Ivicom Šćurićem (JK Opatija) najbrži je brod na ruti od Opatije do hridi Galijola i nazad te im je pripao prijelazni pehar opatijske regate, koja ove godine nije imala međunarodni karakter već su posade stigle s područja Primorsko-goranske i Istarske županije. Opatijska posada ciljem je prošla u nedjeljnim jutarnjim satima nakon više od dvadeset i jedan sat jedrenja. Pet minuta nakon njih regatu je završio »Damaco« sa skipperom Berislavom Vranićem (JK Galeb – Kostrena). Treći na 74 nautičke milje dugoj ruti bio je skipper Christian Tominić sa posadom »DSK« (JK Opatija) koji je ciljem prošao nakon puna 23 sata jedrenja.

Slike 30. Galijole 2011